Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våran förlorade framtid

När ska folk inse att det inte blir renare på planeten
för varenda dag som går
Bara skitigare och varmare klimat
För överallt på jorden så lämnar vi spår efter oss
Spår som ser ut som helt öppna sår på skorpan
Riktigt djupa sår som kan ta riktigt lång tid att hela
Plus att vi inte blir färre människor på planeten
år från år
Och det medan de vilda djuren får kliva åt sidan
då de blir utrotade
Får inte plats att leva bland alla människorna
såvitt jag förstår
Så när jag numera tänker på våran förlorade framtid
kommer det lätt fram en liten tår
För vi människor är ju så smarta att vi är dumma
i huvudet
Blundar för det uppenbara
Eller så struntar vi bara i det och låter nästa generation
få ta hand om skiten som vi lämnar efter oss
Precis som vi fick göra efter det andra världskriget
nedskräpande generationer...

Våran förlorade framtid!

Ken Cassel
18/6-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 69 gånger
Publicerad 2019-06-18 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel