Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Domstolen

ARGUMENTATIONEN FLÖDADE FRITT och det gäller att få ett sammanhang. Trovärdighet är ett nyckelord precis som logik. Kroppsspråket kan också säga en hel del. Precis så resonerade jag. Han lyssnade. Sa inte mycket. Bad att ”få tänka i lugn och ro”. Få egen tid. Innan det juridiska biträdet skulle erbjuda överläggningar. Sen skulle den verkliga drabbningen starta.
”Var förberedd” sa jag. ”Visa vad Du vill. Och var inte rådvill. De subtila signaler Du skickar ut kan betyda ”slut” eller ”seger”. Sen la vi på. Jag hann skicka mina ”tummar” i alla fall.
Jag minns i varje fall att jag rådde honom följande: ”Säg så här: Någon överrock vill jag och behöver jag inte - de senaste sex veckorna talar sitt tydliga språk, jag är vuxen att sköta mig själv och behöver inte skuggas av någon”.

Det jag inte hann säga var att man vinner inga diskussioner med hjälp av ”de många orden” utan hellre genom att utstråla självsäkerhet och fokusering. Ingen kan väl någonsin ifrågasätta att man har rätt ”att tro på sig själv”. Många ord kan tyda på brist på argument, osäkerhet, ja det kan nästan likna tjat. Men en fåordig man kan omvänt upplevas som trygg i sin egen förvissning. Så skulle jag själv ha sagt. Då det behövdes. Men det är ju lätt att vara ”efterklok”.

(Forts. Följer)
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-18 06:39Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP