Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot ålderdomen

De långa korridorerna
nypolerade golv
rollatorn till matsalen
bruna bönor idag
de vita rockarna talar
och ställer frågor
jag lever på minnena
men är lite svag

Det tysta rummet
medicinen på bordet
och blommor i en vas
från barnen i går
en säng och ett bord
en nedsutten soffa
är allt jag äger
och några slitna sår

Väggarna är kalkvita
jag minns mina tavlor
men de får inte plats
på nådens sista resa
transistorradion låter
är allt jag behöver höra
fiskmåsarna utanför
de skriker och är hesa

Sjuksystern är trevlig
hon låter mig få hållas
får vara vaken om jag vill
i svårighetens blund
nätterna är en plåga
det är då minnena florerar
mina vänner och min familj
och hemmets ljuva lund

De långa korridorerna
sista resans tripp
transporten står utanför
dags att ta farväl
hela livet passerar revy
precis som det sagts mig
ljuslågan den falnar nu
en något sargad själ

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 439 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-19 06:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA jag jobbar på ett äldre boende själv och bjussar på mig själv sjunger och skojar med de gamla och framför allt lyssnar på dem när de har något på hjärtat..behövs mer av detta tycker jag. Väl fångat och skriftat! :)
2019-06-25

  Eva Helene VIP
Just så kan det vara, väl återgivet!

Har själv i eftermiddag sjungit med en kör på ett äldreboende. Vi kunde vara utomhus, en majstång restes medan vi sjöng, sen blev det jordgubbar och glass där ute, alla njöt, de boende, vi i kören och personalen. Skulle önska att det kunde få vara så överallt som en liten guldkant i tillvaron.
2019-06-19

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om många gamlingars verklighet!
2019-06-19

  Feliaxel VIP
Vemodig och berörande läsning
2019-06-19

  Blått Norrsken VIP
Så underbart och samtidigt smärtsamt skrivet i en sanningen av allas sista dagar. Systemet ger inte den kärlek vi behöver av närhet och ömhet av våra nära och kära. Dessa dagar då allt av vikt är kärlek.
2019-06-19

  överlevaren VIP
Din text förstärker den bild jag sett alltför många gånger.....bra ordat!
2019-06-19

  soligajag_1 VIP
Ålderdom och dess vardag, det är både kärlek och tragiska händelser,
Lågan släcks . Ro för vila!
2019-06-19

  Kungskobran VIP
Om jag fick bestämma
skulle jag vara hemma.

Stor igenkännandefaktor
2019-06-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
D et fälls över
O ss alla
M en när den
? ska falla är
? ett oskrivet
? blad, tack
? för Din rad!
2019-06-19

    ej medlem längre
Jättefin! Med massor av smådetaljer som gör att jag "kan se dikten inne i huvudet"!
Starkt!
2019-06-19

  Maria Sundelin VIP
Ser detta mer eller mindre varje dag
2019-06-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO