Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andetagen

Allt låg runt honom likt förkunnelser
båten, bilarna och hemmen
frun och några undangömda romanser
sakers skrik om vem han var
Havannacigarrerna i trälådan på rullbordet
de som väntade på att snoppas och brännas
allt hade han betalat för
nu låg han mot landstingsörngottet och nyttjade skatten
med återvunnet papper till hud och blodmånar till ögon
dödskampens utgång var skoningslös och given
likt det sovjetiska hockeylandslagets superfemmas lek
mot japaner, irländare eller andra blåbär på is
strax skulle hans kropp larma och kallna
kippande sträckte han ändå ut armen
haltande ur tiden som för att skriva ut en check
med nån oerhörd summa att växla in mot sekunder
bara femton, tio
tanken ut!
ta mina miljoner, cigarrer och vattenglaset där
ta tillbaka armarna, benen och tårna
ge mig bara ett
ett enda andetag till
ge mig ytterligare




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-18 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP