Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Invigning av en balkong

MIN BROR SKA inviga sin gamla balkong. Han har haft storstädning och den har blivit som ny. De gamla vindsnurrorna är borta. Kanske har något nytt kommit istället? Ett nymålat bord? Eller andra stolar?
Det ska serveras kaffe i varje fall. Men inga kakor. Och absolut ingen tårta. För vi är två optimistiska motionärer som vill ha samma midjemått som vi hade för sisådär 30 år sedan. Hur nu detta ska gå till.
Jag är både tjockare och tyngre än brorsan och dessvärre mycket mera fåfäng. Han leder stort vad gäller midjemått och vikt men jag har ett ess i rockärmen som heter FASTA! Jag har roat mig att googla på ordet ”fasta” och fått veta att jag med all säkerhet kommer att bli minst 3 kilo lättare efter min 5-dagars fasta. Om det kommer att synas på mitt midjemått vet jag inte. Men efter denna fasta så kommer mina odds vara lite bättre.
Att se ut som 30 år, bakifrån, är en utmaning. Särskilt som jag inte är varken 35 år eller 45 år utan betydligt mer. För att fastan ska nå ett hyfsat slutresultat så ska jag fortsätta med min motion. Dagligen!

Jag satt och väntade i trappen på honom. Vilade mig på ett trappsteg. Funderade på hur hans balkong skulle se ut. Om den genomgått en ”ansiktslyftning”. Sen så kom brorsan. Storebror Magnus. Det betyder ju ”stor” av latinets magnum.
Nåväl, efter en akademisk kvart kom så Magnus med jordgubbar. Och vispgrädde.
Först kom ett solregn förbi och blötte ner stolar, bord och golv. Strax därefter så tittade solen fram och festen kunde börja. Jordgubbar och vispgrädde. Mums!!
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-18 15:03Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag fastar aldrig.
2019-06-24

  AKT VIP
All fasta är relativ.....
2019-06-18

  ULJO VIP
Härligt. Magnus kom med jordgubbar
2019-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag struntar totalt i hur jag ser ut och vägrar att fasta.
Däremot är jag p g a min diabetes tvungen att hålla igen och att promenera.
2019-06-18

    Sefarge VIP
Slagfärdig
100-ordare
Av Dietisk
Proportion!
;)2019-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP