Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärden förr var en saftig vindruva nu ett torkat russin

Blodtrycket går alltid upp
då jag läser om mitt lilla
fosterlands hemska utveckling
det blir ju bara värre & värre
folkmängden ska nu öka på ännu mer
utbetalningarna kommer bli ännu större
sanningen är ju att det är skattebetalarna
som betalar & halvt sliter ihjäl sig
under mycket stor stress & press
många känner sig som slavar
hur länge ska detta få hålla på?
de känner sig maktlösa & mycket
frustrerade ihop med den kokande ilskan
välfärden förr var som en saftig vindruva
nu är den som ett torkat russin!
folk dör i väntan på vård & svälter
det ska ständigt sparas överallt
indragningar på indragningar
livet har blivit mycket svårare
folk är oroliga bekymrade & ängsliga
förändringarna som pågår är negativa
inte finns det mycket positivt att säga
spiralen går ju bara neråt för varje dag
det är en otäck känsla & man känner
hur det knottrar sig efter ryggraden
en sak är då säker & det är att våra
styrande politiker hjälper varann
att ändra om precis allt i landet
inte till det bättre utan till det sämre
den listan är extremt lång...
sen icke att förglömma laglösheten
den har skjutit i höjden!
sen står politiker & ler och ser så nöjda ut
med enorma löner bidrag & förmåner!
medan ex. lilla Märta bara får 6.400 i månaden
efter 40 års arbete & hela tiden betalat skatt
detta är ett stort slag i ansiktet!
jag är så arg & jag måste tänka på
hur jag formulerar mina ord
politikerna har verkligen visat
vilka de & vad de går för
de är mycket bra på att
förstöra förinta förgöra
skapa kaos i landet!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-18 19:31



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, var ska det sluta?
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP