Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vems är felet när det går fel? Vem är ansvarig för fattigdom och misär även i vårt välfärdsland?


Oansvarig


Ja jag vet att jag var oansvarig
och därför tar ni ifrån mig min lägenhet
mitt hem
och Tindras
och Lufsens.

Jag borde ha betalat hyran
i stället för hundmat
och Tindras examensklänning
och frissan till mig
och sminket för att dölja blåmärkena
och lånet till honom
som annars hotat att slå in dörren
och skallen på mig.

Jag borde definitivt ha låtit bli
att köpa fler cigarretter
det är ju bara att sluta röka
bara att sluta
bara.

Jag kunde ha gett bort Lufsen
till någon som inte är djurplågare
det syns ju utanpå folk – eller hur?
Men då har jag ingen päls
att borra ner ansiktet i
och gråta.

Vi får plats på ett vandrarhem
på andra sidan stan
och Tindra får byta skola
men på hennes gamla skola
blev det i alla fall
en fin examen.





Fri vers (Fri form) av Lena Staaf VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-18 19:07



Bookmark and Share


  Rosmarin
Välskrivet och gripande.
2019-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP