Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sensommar

1.
Från bryggan doppas tår försiktigt ned i vattnet
Ytan blänker av olja som sakta flyter runt i cirklar
En hand kupar lågan som gräver sig in i ciggen
Under bryggan slår vågorna upp mot träplankornas ruttna baksida
Dofter tar mig tillbaka till en enkel tillvaro
Månen tröstar oss inatt med sin lysande närvaro

2.
På uteserveringen ligger sorlet tätt som en morgondimma
Hunden ligger uttråkad under bordet och minns sommaren
Under glaskupan ligger en kanelbulle och frestar med sitt retfulla leende
Ett bi stressar fram mellan varje blomma
Invintringen är snart här




Fri vers av R.pupkin
Läst 217 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-18 23:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

R.pupkin
R.pupkin