Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här funderade jag i ungefär sju minuter om jag skulle låta Margit få spela huvudrollen. Eller rent av Torkel. Men så vann Petra på poäng och avgick diskret med segern Någon lagerkrans att vinna har dessvärre ännu inte sett dagens ljus


Petra tänker sig förälskelsen som





något som kan 'drabba' henne själv. Det vill säga att hon om hon befinner sig i ett förhållande och hon märker, eller tycker sig märka i vilket fall. Känner på sig att nu är det 'slut'. Då brukar hon kunna ställa frågan. 'Är det slut nu?' Varpå motparten verkar som fundera någon minut och sedan bekräftar 'ja, nu är det slut'. Ja, även om hon kan verka överraskad. Så har hon känt på sig att 'någonting var i farten'. Det var det hon känt någon tid nu. Att luften gått ur ballongen. Hon brukar även acceptera faktum och ersätts värmen av en smula kyla och så är det bara att lämna över till verkligheten att i lugn och ro trasa sönder sig och sakta men säkert gå i bitar. Likt ett i ultrarapid filmat pussel där bitarna i det faller genom luften och inget ljud alls ackompanjerar sönderfallet.
Hon väntar sig dock sällan en replik som 'jag har nog aldrig älskat dig, nu när jag tänker efter'. Men en sådan replik från 'den personen' kan tänkas förklara ett och annat. Exempelvis att den personens barn visserligen kunnat 'ta emot' men sällan eller aldrig 'kunnat ge', i materiell eller mer sinnlig valuta. För hur enkelt är det att 'ge' om ens egen förälder inte har den traditionen i sitt eget liv att dela med sig av. Själv är hon mer för att visserligen 'tänka och känna' något, bara inte för att 'starta krig'. Hon saknar inte den driften heller. Men en kopp hett eller ett glas kallt, brukar kunna få hennes lifsandar att tina upp och 'flyga ut över ängderna'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-19 13:07



Bookmark and Share


  Roger VIP
Det här gillade jag.
Utsnitt från ett liv, funderingar, blixtbilder och stillsam eftertanke.
Gläder mig över hur du låter språket böja sig efter din vilja
2019-06-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP