Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sovit över ?

 

nej det kan så tyckas
faktotum fullsprängd aktivitet
liksom en anka kan den sprängas
om vi är rädda och blundar
inför livet och valet som stundar
sömntutor blir vi då alla
och kan så lätt från vår gren falla
gärna dagen nogsamt arkivera
bland dåliga erfarenheter med mera
en vandringsdag som ej haft sin like
hur det går till i mänsklighetens rike
i minnet ingraverats till vårt stöd
ända fram till vår död
kustlinjen tecknar solnedgången röd
havet sjunker skummande i solens glöd
se inte blindskapet i ögonen, ropa
med nyöppnat bröst  
och flammande röst !
 
GOD AFTON  UNDERBARA VÄRLD 
men först blixt och dunder och regn var även i natt
den utlovade värmeböljan ökade tempo under dagen
 



Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2019-06-19 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP