Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leka med vapen

Han får inte leka med vapen
som de andra barnen
Inte ens en vattenpistol
Mamma synar legofigurerna
Beslagtar soldaternas gevär
Men varför kallar han sin mamma vid förnamn?
Varför säger han inte mamma
som de andra barnen?




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 302 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-06-19 18:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
läsbarhet femma, förståelse fyra, grundsyn trea och frukostläsning trea.
2019-07-05

    ej medlem längre
Väldigt vanligt var det i vänstervågen på 70-talet. Barbie var inte heller tillåtet. Jag hade några skabbiga Barbiesar men ingen Ken, det blev ju bara allt för mycket! Så jag tryckte in brösten på den skabbigaste Barbien. Målade dit en snopp!

Sensmoral av denna historia: vi kan inte skydda barnen genom att ta ifrån. Men vi kan samtala, finnas för dem och leka med dem! Och jag har varit med om att bädda ner legosoldater med mjukisdjur!

Han från förra dikten och han i denna: var är hans pappa? Eller är allt mammans fel i vanlig ordning?

Nu har jag babblat klart. Slut på föredraget. Jag gillade din dikt. Distansen till barnet som mamman utstrålar.
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts