Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Ett tankeexperiment

MAN KAN FÄRDAS i tanken, vart som helst. Mina resor sker nattetid. Vill Du följa med på en resa? Kanske till Skottland? Eller till Venedig? Tanken svindlar. Jag tänker mig en tågresa där det finns gott om tid. Vi hinner sitta och prata och planera vad vi ska upptäcka, vad vi ska se och kanske köpa med oss.
Jag har saknat våra pratstunder, jag har saknat ditt skratt och din röst. Hela dig faktiskt. Nu ska vi ta igen det med råge. Vi ska berätta historier för varandra. Ta med varann på resor i nutid och dåtid. Sen planera för vår framtid. Allt det där passar så bra att göra nattetid, i drömmen, tillsammans. Är Du beredd? Följ med mig nu. Vart vill Du resa? Har Du något drömresemål? Ligger det i Sverige? Eller någonstans i Europa? Tänk om det är Berlin! Dit ska jag resa med min kompis Sören i september. Han är en "fena" på tyska och har varit två gånger tidigare i den staden. Så det kommer att bli en riktig sightseeing på svenska.
Ibland kan städer vara mer givande än en badstrand. Där ligger man och vänder sig i stekpannan och hoppas på bra färg utan cancer. Medan ett stadsbesök innebär så mycket mer i upptäckarglädje. Jag tror Du är en upptäckare. Att Du själv vill se dig runt.
Ett sådant magiskt ställe är Skottland. Naturen är storartad med fantastiska utsikter, majestätiska berg och enorma grönområden som sträcker sig så långt ögat når. Klippor och bergshällar skyddar landet mot Atlantens dundrande vågor. Ute på öarna bor fiskarbefolkningen och där finns också rökerierna, där de tillverkar sin berömda whiskey. Här vill jag ströva omkring med dig, upptäcka den skotska själen och trivas.

(Forts. Följer)
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2019-06-20 00:24Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP