Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En roadie. När allt nu var blues.


Med en femkrona i vanten


jag har en femkrona i vanten
nu drar jag ut på nya äventyr
det är väl härborta nånstans
Copacabana och Berlin

fåglarna är bara
en sång från himlen
mycket halli galli här
när en buss glider upp

och slumpen viskar i örat
en enkel down the road

i bussen är det så tyst att man
nästan kan slicka på fönstret
chauffören syns inte heller
jag lägger vanten mot kinden

i knät på den röda kjolen
termos med choklad
bakom nästa krök
ordnar sig allt

gul som en måne och värker
magen jag har

jag fick aldrig stryk
och en sädesärla hoppar
lågt över gräsmattan
någon glömt

mamma satt alltid där hjulen var
hon kom upp mera då
och min pappa
hade röd näsa som Lill-Babs

passerade just Lennonova zed
och de sjunkande bergen i väster

ingen kan se mig här
för ingenting finns
i asfaltens aska rullar
mörkret efter en poet

i knät på den röda kjolen
termos med choklad
bakom nästa krök
ordnar sig allt




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-20 01:13



Bookmark and Share


  Niliboy
Roliga infall, småputtrigt!
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm