Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olikfärgade själar positiva negativa olika atmosfärer

Människor bär olika atmosfärer
jag kan känna av om den är
behaglig varm & tillmötesgående
personers karisma är tydlig
upplever snabbt om den är
tilldragande & intressant
om den är fylld av vänlighet
trevligt bemötande & artighet
särskilt dras jag till empatiska
ödmjuka människors egenskaper
de som visar att de bryr sig om andra
som agerar mot andras illvilja
som inte är rädd att höja rösten
säga ifrån på skarpen mot mobbning
mot elaka förtal mot hat & hotfulla ord
mot saker som bryter ner ett människovärde
kallar dem eldsjälar som strålar
som lyser upp livets dagar
ser upp till personer som går
förbi hinder som vill förminska..
som inte gillar inbördes beundran
som inte tillhör den stora flocken
utan vågar vandra ensam..
det visar på inre styrka & mod
att man bär stark integritet
sen finns personer som man
absolut inte känner någon
dragningskraft till & man gör
allt för att hålla sig undan
deras negativa utstrålning
de är bra på att dra ner andra
de klarar inte av andras lycka
ofta är de avundsjuka...
"oavsett vill jag vara trevlig
till alla jag möter & träffar"
livet är för kort för att slösa bort
på negativt på sånt som inte
bär något gott med sig
kanske kan jag påverka
med positivt & låta dem
får sig en tankeställare






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-20 10:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bra beskrivning.
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP