Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galax


Natt eller kväll. Vaken. Blå himmel.
Orörd sjö.
Tystnad. Ensam. Barfota. Träden. Ålderdomen.

Och jordaxeln. Ror ut, ror ut
Jupiter där, och ljus.

I galax. Strand. Snäckskal. Hjärtformade.
Morron.
Uppför snår. Utsikt. Blå himmel, och fullmåne. Kvavt.
Måste dricka.

Vid en bäck, ur din hand. Ditt fönster, är blankt. Linne av sömnpuder.
Dricker, törstig. Somnar. Mot din barm. Dagen är.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 139 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-20 12:38



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Intergalaxiskt friflödesflyt som följer universums naturlagar.

2019-06-20

  Lottie Ålhed VIP
Håller med föregående talare Villl läsa mer. När kommer diktsamlingen?
2019-06-20

    ej medlem längre
Vilket härligt flyt i din text som öppet fångar in hela galaxen. Interpunktionen gör att man gör paus för att ta in alla intryck. Fint så!
2019-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg