Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar, ensam.

En burk matjessill,
några nypotatisar
och en knippa dill
packades ner på ICA
av allvarlig ung man

Axlarna hängde,
han tittade nästan
skamset ner i påsen.

Kanske köpte han
den där sillburken
till sin gamla farmor.

Själv skulle han strax
hem och klä sig fin
för att sedan ge sig iväg
och dansa med sina
små barn och sin unga fru
runt midsommarstången.

Jag hoppas det.

Men jag såg för min inre
syn hur han åkte hem till
sin lägenhet och satt där
ensam med sillen
och intalade sig
att det här var precis så
han ville ha sitt liv...

Hoppet att få dela helger och livet
med någon hade bleknat,
allt medan åren hade gått.












Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-24 12:24



Bookmark and Share


  Klaus Peter Jensen
Et flot dikt med en fin komposition. Måske bør du læse mit dikt "Ensam", som har samme tema. Ha en bra dag med venlig hilsen Klaus
2019-06-25

  Gunnel Eriksson VIP
Dessa helger sätter fokus på ensamheten. Vi som har dansat färdigt får stanna hemma.
Bra text med handling i diktens form.

2019-06-24

  ULJO
Så vanligt. Ensamhet .......
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP