Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Knoppas/porträtt

 

 

Säg, lilla knopp på väg,
Mot ljuset, himlen, livet!
Hur kändes det när du grodde dig,
Var bristningen största klivet?

Brann det i rot och stam,
Skar ljuset var cell samman,
Värkte det i nervens mitt,
Av längtan till blomningens gamman.

Vad vet jag som blott njuter,
Av fägringen som du ger
Nu när midsommaren äntligen kommit,
Av dig vill jag ha mer.

Därför står jag nu i vördnad
Med frågorna som jag har
För om något vet jag,
Det var livet som blomningen bar.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-21 08:53



Bookmark and Share


  majola VIP
Så fint skrivet om livet och blomningen
2019-06-21

  ULJO
Gillas. Glad midsommar
2019-06-21

  Feliaxel VIP
Så vackert
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP