Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profil

jag har blivit en profil
en profil på facebook,
på Instagram, på Tinder

livet har blivit statistik –
att samla på följare, vänner, gillningar,
kommentarer, delningar, matchningar

allt jag gör
måste fotograferas
och delas på sociala medier

fester, fina middagar,
hippa vänner, solnedgångar,
resor till Långtbortistan

”om man gör nånting,
men inte lägger upp
en bild på det på sociala medier –
har det faktiskt hänt då?”

jag räknar
läsningar och gillningar –
håller jag på och blir ointressant?

varje pling
från smarttelefonen
avbryter det riktiga livet –

konstant stimulans,
en ändlös jakt
på bekräftelse och uppmuntran,
en jakt på dopaminkickar –

men vem hinner ta del av
det som händer här och nu?
vem av oss hinner stanna upp
och lukta på blommorna?

jag kan inte förhindra
att jag blir min uppblåsta,
mer och mer fejkade profil

och vad är real life?
vem av oss är det som är verklig?
vem av oss är det som är på riktigt?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-21 11:50



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
Tänkvärd ;)
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP