Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finrumsstrategi

Vi köpte huset
för att det gick att öppna en dörr
till en altan
och vidare ut mot gräsmattan
Barfota fötter jublar
i daggfriskt gräs

Vi köpte huset
för att breda ut vackra filtar
och ligga på rygg
Ögonen gläds åt
molngubbars vandring

Vi köpte huset
för att springa i fontänen
från trädgårdsslangen
och höra skratten
mellan hägg och syrèn

Vi bevarade möjligheten
som tillgången till finrummet
för en fattig arbetarfamilj
Orört och stilla
i väntan på ögonblicket
då livet skall få blomma




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-21 11:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP