Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smultron och bigarråer och krusbär

trädet var stort och högt
pappa var lång och smal
ganska rädd var jag
när han klättrade högts upp

bigarråerna var söta och saftiga
glädjen var stor när pappa kom ner
med litervis av det goda
fåglarna åt snabbt upp resten

smultronen
dessa ljuva små bär
som mamma plockade varje dag
tallriken full av det bästa sommaren ger
grädde därtill

en läsk fick jag varje sommar
han i kiosken klättrade nedför en trappa
till jordkällaren under
valet var lika lätt varje sommar
krusbärsläsk

jag saknar farmors solvarma röda krusbär
hennes jordgubbar och hallon
rabarbern som jag åt rå
surt och beskt och röd runt munnen

jag saknar min farbrors röst i telefonen
som berättar att nu är krusbären mogna
kom och plocka om du vill
långt efter att farmor och farfar inte fanns längre

jag saknar farfars spännande smedja
där han gömde sina john silver utan filter
där den stora slipstenen stod precis utanför
där svinstian låg vägg i vägg med tvättstugan

mest saknar jag bären
som gick direkt från buske eller träd
rakt in i munnen på mig som barn

allra mest saknar jag
mor och far













Övriga genrer av SpamPippiL VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-21 14:48



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Hög igenkänningsfaktor.
Fin beskrivning!
2019-06-21
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP