Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Domherren



Bortom tallens ståtligt raka stam
under granen i dess dunkelmörka skugga
tvistar tvenne fly av okänd art
Plenum, uti skogens morgondräkt
signaler mellan äkta makars dag
Morgonrodnad stiger över mossbevuxen glänta
brinner ljudlöst

Daggtyngd niger åkern
vilken flacka yta synes bortom trädens rad
Älskogsängen gränsar som vinjetten
bredvid skogen och dess vägg av livets lag

Under björklövsrassel har vi älskat
lyfte vårt inre genom vällust och behag
Vällukt gräsets välvda grönska
doft av ängsblom speglar åter dag

Spörsmål ofta spjälka stadsfäst lag
skriver fågelspråk på papper

Så midsommarfest bliv till tystnad
skänk sagofågel lystnad

Humleblomster, tävla blott med klangfull
djup och spektrumädel känsla ur ditt inre
Även du kan kräva tystnad

Hundloka försvara oskuldsfärgen på din blomma
förvilla falska prästers mod i kalk
Förädla livet med att glömma
gravera in ditt namn i björkens vita bark

Midsommarblomster väv gobelänger över marken
väv skydd mot grubbel och dess grummel
så klara känslor visar skogens fly

Att bredvid papperslika barken
finns dagens gryning
finns dagen som är ny




Fri vers av Owe Öst VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-21 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Owe Öst
Owe Öst VIP