Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en död drama queen

Nu ropar jag till dig, kan du höra,
Du opålitligt sköra, alldeles för tidigt döda?

Din röst söker jag i sommarnatten,
de gäckande, klart klingande skratten.
Och jag anar när du passerar med ett sus,
med tvära kast genom luften, en fladdermus
på jakt efter ynkliga byten, feta baggar
och något djupare, något skönare
ljusa drömmars drönare.

Hur är det att vara död, om än ett geni?
Hur känns det nu, med fulländad anorexi?
Du lyckades svälta dig bort från alltet
till och med kaffet, textandet, och saltet.
Och andan höll du, i väntan på att svara
men du svarade inte.

Jag brände mig i solen idag.
Kan jag luta min brända panna, mot ditt kalla bröst,
hålla om dig med hettande händer, ge och ta emot tröst?
Var nära mitt hjärta, en kamin, stugvärme, stillhet.
Var nära mig, låt mig få höra din röst.

Jag följer de stigar du trampat upp, följer dina spår.
Hoppas du vill slå följe med mig där, att jag når
fram igen, under din hud
mot allt förnuft, mot ett förbud.

Kan du trotsa döden inatt, ett litet tag?
Vi kan skriva tillsammans, men det är bara ett förslag.
Andas går också bra.

Andas med mig inatt, andas in dofterna, ljuden, livet som gror.
Andas in vad jag känner och hur jag tror
att vi alltid har följts åt, i parallella världar
vid skilda hems härdar.
Hur jag alltid har saknat dig, när du varit någon annanstans
och hur vi passerat varann ibland, som ett stjärnfall
en frostnatt, ett fjärran hundskall
en våg någonstans i en skärgård, en klyvd knop som ett rop
vart tusende år, imorgon och igår.

Struntprat säger du. Och dina ögon lyser,
när du återspeglar, myser
nära intill, värmer dig mot mig.

Och vi följs åt, ruttnar långsamt bort,
en förruttnelse av sällsam sort.

Ja, jag hör vad du säger.

Ja, jag älskar dig.




Bunden vers av Jordgubbsodlare
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-21 19:21



Bookmark and Share


    prima donna VIP
Fint flyt i vackert framförda känslor
2019-12-19

    ej medlem längre
håller med Nanna X, känns sorglig men bär också annat
2019-06-22

  Nanna X
En skön blandning av allvar, struntprat och kärlek.
2019-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Jordgubbsodlare
Jordgubbsodlare