Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommarljus

Djupt i den här dagen
är ljuset blått och hungrigt
och lågorna utan skuld
lugnt väntar jorden, bränderna knastrar
att vi ska vidröra grönskan och förundras
hoppa över sju diken
plocka tusen sorters blommor
planetens rundning under våra kroppar
viskar hon mjukt, att snart är det över
att detta kommer att försvinna
och rör vid vindfällen, stråkorkestrar, ansikten
skördebarnens trastskratt
vinden som går över fälten
och genom vår ödsliga hud




Fri vers av Grävling
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-21 22:48



Bookmark and Share


    Melona
Tack för poesi som rör vid mig.
2019-06-22

  Nanna X
Midsommar forever
2019-06-22

  Rodin
En mycket underbar midsommardikt
2019-06-22

  Judas Ekholm VIP
Beundransvärt. Milt uttryckt.
2019-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling