Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att läsa

fler och fler av oss
läser allt mindre
och det är ett problem

sånt som har
en story och spänning
en dramaturgisk båge
en utveckling hos karaktärerna

ratas till förmån för
snuttifierad underhållning
som inte kräver nånting
och inte engagerar heller
utan bara är tidsfördriv

det finns ju
bra TV-serier och filmer också
som uppfyller kraven
och högkvalitativa sådana
produceras t.o.m. av filmkanalerna numera

men är det nästa sak som ryker?
att snart orkar många av oss inte med sånt
som kräver koncentration och engagemang
i den vägen heller?

är jag ensam om att se detta?
är jag den enda som försöker simma motströms
när analfabetismens och obildningens flod
växer sig allt bredare och strömmar allt vildare?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Tomas Karlsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-22 11:12



Bookmark and Share


  AKT VIP
Nej, du är inte ensam!
2019-06-22

  Kungskobran VIP
Försäljningen av allmänlitteratur
ökade 4.9% 2019 mest ökade barn och ungdomslitteratur.
E försäljningen tar över från bokhandeln.
E böcker ökar , det är billigt att publicera en e bok.


2019-06-22

  Ulf Carlsson VIP
"Obildningen" har en del med utbildning att göra men också avsaknad av en disciplinerad självbildning. Lästiden är numera ofta "snuttifierad" av osociala medier och mobilofåni.
En modern sorts analfabetism kan förmärkas i de offentliga medierna men även i poem på denna sajt, där stavning och språkvård ofta är satta på undantag.
Nej, du är inte ensam om att se problemet och det är bra att du tar upp det!
2019-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP