Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN DRÖM VID MIDSOMMAR


EN DRÖM VID MIDSOMMAR

Jag drömde att alla världens vapen blir till skrot
Människor samlades och stod gemensamt, fot vid fot
Alla hade en krans av blommor och blad i håret
Man hörde glada skratt och glam långt in på tolvsnåret

Att kunna se världens ledare hoppa groda och säga Kvack, Kvack
De klappade om varandra och åt en macka med gräslökshack
Jordgubbar gick åt som smör i solen, trögare gick det för sillen
Men de tyckte om att nypotatisen hade en god smak av dillen

Några ställde sig upp och höll tal om den nya världsfreden
Medan andra lovprisade detta med den trevliga
midsommar- seden
Alla lyssnade på varandra och ingen motsatte sig frågorna
För till och med var president Obama uppe i lågorna

Vår jord är till för allas bästa och det ska vi se till
Friheten och allas lika värde är något som jag gärna vill
Talare efter talare gjorde detta uttalanden, vi måste förenas
på vår jord
Även om detta var bara en dröm, kändes det underbart med dessa
inspirerande ord

Bo Grapenskog





Fri vers av Knoparemoj
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-22 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj