Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någonting annat som kommer




Platser man minns
För att de inte längre
Finns

En tom skokartong
Sparad

Med skor utslitna sedan
Länge


En skokartong fylld
Med fotografier av
Leende människor

Som inte längre
existerar

Men Finns inuti en
annan Människa

Som nästan minns
Allas namn på bilderna

Ett ansvar att bevara

Och det gör ont att minnas
En tyngd men också en
Glädje och lättnad

Låt det slutföras det
som påbörjas och

Låt bilderna stilla utplånas


Men guldsmycken
och
materiell egendom
kvar att förvalta


Det viktigaste försvinner
Och det oväsentliga blir
Kvar

Eller är det tvärtom?

I ett vandrande huvud
Finns någonsin ett
fullständigt svar

När man inte vet
Vad man ska leta
Efter

Den ursprungliga
atomen

Alltings urmoder

Vad det har med
Saken att göra?

Med saken som
mist sitt samman
-hang

Till någonting annat
som kommer. ..







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-22 08:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP