Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i omslagen, reviderad version... först skriven för fem somrar sedan, dock avsevärt längre tillbakablickande : på min faktiska tillvaro kring -88 på morfars tomt... (inräknas även såsom Gräns # 12)


Sommarlov # 8 : KrocketGolf

 


Klubborna knackar
sakta på krocket-kloten!!
Det verkar vara ingen alls över-
huvudtaget som öppnar??

 

Alla bor i rektangulära
hus aldrig runda.

Här knallar jag ensam omkring över
gräsmattan, egentligen skilda
plättar. Jag sköter
samtliga klubborna. Har hittat på
en tävlande för varje
klubba och klot.

 

Fyra färger finns det ;
dock avsevärt fler
krocket-golfare
i universum, så de får
utspela sig
(eller inspela sig
på White Album-kassetterna)
i löpande omgångar
längs fyrfaldiga rundor.

 

Deltagarnas namn klingar
på utrikiska
som om figurerna vore
riktiga idrottare

från TV. Jag är tolv år, på sin höjd
fjorton. Förmodligen bär
jag min mintgröna WCT-dress

även om de tävlande går
klädda i sina klubbars
dräkter och kepsar.
 

Klotet skall
till ett bestämt
hål, men hålet består
sällan av
hål


snarare t.ex. av stuprännan
eller stolpen till klädstrecket -
kantänkas en särskild

klyfta
i stenmurarna,
månne någon tuva i slänten,
ibland en ränna
mitt i jordgubbslandet
men aldrig någon tillfälligt utplacerad
markering i marken
- blott bofasta föremål
 
såsom en fläck
på brunnskanten, kanske
någon kvarglömd kvist
i den doftande förstu-trapp-tröskeln
eller en fläktande skugga
invid björkstammen??
 
 
Trä möter
trä nöter
trä möter
troll
 
På sådana vis
lär man känna tomten
på andra sidan julafton.
 
Jo, titt som tätt
är släktingarna med på
vanlig krocket,
bollspark, kurragömma,
zimma, badminton, bumerang, springa runt huset,
kasta pil, canasta,
yatzy o dyl
men just denna
världsomspännande variant
kör jag helst privat.


Nej, inga stängsel
eller gallergrindar skola kloten
passera igenom.
Huset är ett vidöppet slott

 

men märkligt nog har jag
till sist glömt bort
vad Esso Skyring & co
egentligen hette...

Annars gjorde ju pojken
listor på listor,
teckning efter före....

Därute på gräsmattorna dock
höll jag måhända hela mästerskapen
i mitt huvud
likt ett krocketklot fullknökat
av levande siffror.


Minns det hursomhelst
som ett oslagbart skönt sommarlov
eller flera
likt en gruva fylld
med guld.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-23 00:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag blir glad när jag läser. Känns som om diktarjaget har så fina minnen och detaljer som ingen annan. Fantastiskt med sådana sommarlov.
2019-06-24

  Nanna X
Vilken underbar idé med fiktiva krocketlag, då får man ju precis de motståndare man önskar. Kul att även en del av hålen var fiktiva. Fast jag är van vid bågar i krocket, inte hål?
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP