Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Preparation

 

Jag har förberett mig
för tomheten mellan tidningssidorna
ringt vandrarhemmet i Mariestad
för att boka sinnesfrid
Jag har tränat
inför plötsliga avsked
och ångestfyllda drömmar
Fotbollsskor med starka dobbar
greppar vanmakten
Jag har prövat
smekningarnas herravälde
inför tvivlande domare
och värjt mig
mot det illasinnade pratet
genom att spraya lustgas
i människornas fickor
Nu återstår bara
den sista prövningen
att vaska guld
ur trötta resenärers
grumliga ögon
och smälta det till en ring
som kan skydda mig mot mörkret




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-23 01:38



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Stark och vacker text, närmast klassisk resning
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP