Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag talar ännu till er


Kärlekstankar och frågor till mamma och pappa

Mamma

jag saknar dig

Trots att jag ångrat många saker

jag sagt , inte sagt eller gjort

så samtalar jag ännu med dig.

det är mest jag som berättar men du hör, jag vet

jag är så tacksam att jag var med om att göra din sista

färd till det vackraste minne, allt, varje blomma, tänt ljus,

varje ton var för att hedra ditt minne.

tack för ditt slit i vardagen, din energi, alla goda samtal 

som du hade med dina vänner som vi barn fick

uppleva genom atmosfären, skratten, kaffedoften, gemenskapen

Vad drömde du om här i livet?

är du tillsammans med din mor som du förlorare så tidigt att ditt enda minne var att du sprang efter vagnen med hennes kista....

det har gjort mig så ont att tänka på din förlust som barn....min lilla mamma

 

 

Pappa

du fick ingen lätt start i livet

din ungdom blev som en mardröm ute i krig

resten av ditt liv bar du en enorm sorg och spriten

som du bar hem var tyngre än allt du upplevt

du fick möta dina barns frågande tomma blickar men du hade inga svar att ge

därför blev det tyst och stumt mellan oss

du var ändå en lugn och vänlig person

mamma tog hand om dig och vi fanns där

vet du om pappa att din sorg tyvärr lämnat skuggor efter dig?

att några av dina barn tagit på sig din kostym och burit på din kasse, den där tunga

som kräver hela livet för att bäras på, ånger, skam, misslyckanden, svek och insikten

om sköra länkar

Pappa, jag har förlåtit dig och älskar dig därför talar jag till dig ännu

är du tillsammans med mamma och min bror?

 

min älskade storebror

vad jag saknar dig...

varför orkade du inte kämpa mer?

förlusten av dig fick livet att stanna upp

naturen frös till is och kylan svalde livets vackraste färger

det finns så mycket som jag vill berätta för dig, visa dig, prata om...

Tack att jag fick ha er i mitt liv, ni har berikat mitt liv på så många sett

.. en dag återförenas vi, 

det blir underbart




Fri vers av Maiah VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-06-23 12:33



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Varm och god är dina ord - så stora - så rika!
2019-11-17

    ej medlem längre
Det är gott att läsa något i stil med det man önskat skriva. En trösterik text.
2019-07-20

  Lars Hedlin
Känns och griper tag på djupet!
2019-06-25

  TT
Gripande och berörande...men sista raderna ljusa. Vilket skänker hopp och tro. Sorgvacker och fin text!
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP