Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vågskvalp och gösar och abborrgrynnor

båten var liten och byggd av mahogny
i fören fanns en liten plats för mig
ingen ruff men tillräckligt stor för ett barn

pappa vevade igång inombordsmotorn
sen susade vi fram i fem knop
jag älskade att släpa handen i vattnet
och titta på kylvattnet som spottades
ut ur små rör

pappa letade efter måsslag
måsar som fångade löja vid grynnor
där abborren jagade dem
där ankrade vi och pimplade upp middagen

ibland nappade även gösen
godaste fisken i världen
smörstekt och serverad med färskpotatis
från farmor och farfars odling

när jag blev trött la jag mig i fören
under fördäck och lyssnade på kluckandet från vågorna
fanns ingen bättre vaggvisa när jag var barn

när det var dags för fika ankrade vi
på baksidan av slandö
där kunde jag bada från båten
vid en sandbank
det var där jag lärde mig simma
mälarens vatten var aldrig kallt
som numera

eller så har jag blivit en badkruka











Övriga genrer av SpamPippiL VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-06-23 12:15



Bookmark and Share


  tom boreland
det kallades halvdäck där man kröp under som barn,en gång fanns där ett getingbo,jag kom snabbt fram
2019-06-28
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP