Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det lilla barnet Det lilla barnets rätt att själv få välja


Förtroende

Tvingar mig inte på
Inväntar
Kanske blir det något
Ofta inte

Idag hände det!
En ny familj
Samtal om ceremoni,
om barnvälkomnande


Efter en timmes samtal
med hans föräldrar
-Föräldrar som
uppmärksamt fanns där för att
styra hindra begränsa avleda
-Föräldrar som
uppmärksamt bekräftade
följde uppmanade uppmuntrade

Kikade prövande på mig ibland
Våra blickar möttes
Log bekräftande mot varann ibland

Sen
Senare
Satt på sin mammas arm
Lutade sig ut
Mot
Jag avvaktade

Han sökte min blick
Fick den
Vi log
Han lutade sig ut
Sträckte försiktigt ut sina armar
Jag tog prövande kring honom
Han lutade sig i mina händer
Vägde över från mammas omfamning mot mig

Kollade av mamma
Kikade på pappa
De log bekräftande

Kände hans kropp mellan mina händer
Han uppmanade
Jag tog emot hans förtroende
Hans nyfikenhet
Hans bekräftelse
Jag bekräftade hans intention

Liten kille på min arm
Alldeles på egen hand
Bekräftad i sitt eget initiativ
Bekräftad och förtroendefullt kärleksfullt överlämnad
Bekräftad och kärleksfullt mottagen

Alldeles på egen hand
Liten kille på min arm




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 309 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-23 20:06



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att få ett litet barns förtroende känns underbart
2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB