Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avtäcka

I sorg av plåt och solbrunnet tegel
längtan av nattvind och glas
av hunger och salt, bittert bröd och mjuka kroppar
möts vi under himlens slaka vimplar
bygger ett museum för vår barndoms skuld
av ryamattor och dragiga golv
brunnens törstiga svärta
den blanka leran, spruckna hinkar
repet om himlens kant




Fri vers av Grävling
Läst 179 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-06-23 20:11



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag tolkar denna dikt som sorg av det förslutna , sprucket förtroende,
bitterhet i hunger salt bittert bröd,
barndomen förföljer
2019-06-24

  Nanna X
Jag tolkar det som att denna dikt liksom flera av dina övriga handlar om försoning och läkande. Att se det trasiga och tunga, kalla saker vid sina rätta namn och upptäcka skönheten i detaljerna. Och ändå bygga vidare.
2019-06-24

    ej medlem längre
Detta är verkligheten med sin spruckenhet och sina sår. Men en levande stund och händelse.
2019-06-23

  Ulf Carlsson VIP
En förflugen tanke är känslan av att dessa verser handlar om att någon ("vi") köpt en sommarstuga eller ett gammalt torp...
2019-06-23

    ej medlem längre
Skitbra !!!!
2019-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling