Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trängtan

Tarvar trängtan
efter flyhänt eld
som följer erinran
Om djupt dolt
dunkel, åminnelse
av åldrigt olevt liv

Trängtande sökte jag
den kunskap de fann,
som lät sitt vetande
växa fram ur myllan
ur mörkret som vilar
ur det skriftlösa

Jag sårmärkte mig
som för att skylta väg
så fornburen vishet
kunna syna sin stig till mig
Men öppna ögon
skvallrar icke om vakenhet

Kan någon höra
min själs tordön?
Vitterhet, vittburen
vittfaren, vildvinad
vindpiskat vilsen
som siar genom stjärnor?




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-19 09:52



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Denna "findjupa" Dikt
Tarvar mången
läsning för att
bli förstådd?
Tackar så
innerligt
för det!
;)




2022-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP