Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GAMMAL POESI

Jag skriver gammal poesi
med rim och rytm och meter i.
Jag tillhör alltså detta slags
poeter som är gammeldags.
Jämväl är jag ock gammal vorden.
Det märks väl redan nu på orden?

Min poesi är ändå ung
och versen inte åldertung
, för den föryngras varje dag
och bär på nyhetens behag,
åtminstone för mig, poeten,
(men kanske inte allmänheten...)

Det finns en trygghet att jag har
de gamla skaldemåtten kvar.
De passar tidens tankars ljus
och forna känslors storm och brus.
Min poesi är både bunden
till evigheten och sekunden.

Den gamla poesin är bra
för dagens diktarmänniska.
Den kräver tukt och pli och sans
och skapar spänning och balans.
Jag slår ett slag för gammal diktning
med dagens innehåll och riktning!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2019-06-24 18:18



Bookmark and Share


    Klokuggla
Gammal poesi håller alltid!
2019-06-30

  Lottie Ålhed VIP
Ett fritt men bundet vältrimmat verk är detta stycke ganska fantastiskt i mitt tycke
2019-06-28

    Sinde
Minus frågetecken. Det skulle vara en applåd:)
2019-06-26

    Sinde
Fantastiskt bra??
2019-06-26

  ULJO
Din text håller gammal hederlig diktkonst vid liv. Helt i min smak.
2019-06-26

    Lena Staaf VIP
Med glimten i ögat och rytmen i blodet. Fint!
2019-06-25

  Fulbergarn
Blandat kompott
både på vers
och på mått
är nog bäst
i mitt test
men gammal poesi
fin av frenesi
blir man smått
lyrisk av

2019-06-25

  Syrran77
Ger mig ett leende på läpparna. :-)
2019-06-24

    Betzy
Snygga rim med tänkvärt innehåll. Bra där!
2019-06-24

    ej medlem längre
I rimmen och resonemangen.
Ett bundet verk av högre rangen.


2019-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP