Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Giljotin

Jag dansar runt,
vill inte ställa mig i raden.

Den är full med individer,
som är redo.
För vad de tror ska komma.

De vet inte varför,
men deras huvuden ska flyga.
De blundar och stoppar huvudet i sanden,
innan giljotinen skiljer dem åt från resten av deras kropp.

Jag närmar mig den motvilligt,
ser inget annat val.
Tillslut står jag i raden,
med handen hårt runt spaden.
Jag gräver hålet för mitt huvud.

Plötsligt dansar du bredvid mig,
du har redan stått i raden.
Du vet vart den leder.
Du har kommit loss.
Du är fri.

Du sjunger i mitt öra,
"Om du fortsätter dansa kommer du loss ur sanden."

Och du visar mig hur man dansar tango.




Fri vers av Nihilo VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-24 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nihilo VIP