Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den svenska teorin om kärlek


1972 års Manifest om frihet...utan fysisk kontakt




1972 bestämde Sd =
Socialdemokraterna,
att var och en av oss
skulle bli oberoende
visavi våra anhöriga.

Manifestet heter
"Familjen i framtiden -
en socialistisk familjepolitik".

Den går helt och hållet ut på
att spränga sönder allt vad
familjeband heter
och innebär att man hyllar
den nya tidens oberoende
vilket i princip betydde
och betyder
att vi ska bli fria
FRIA
från varandra.

FRÅN VARANDRA.

Det hade funnits likadana vindar i hela Europa
men ingen realiserade dem såsom vi
så därför kan man med fog säga
att de var och är skyldiga
till sammanbrottet av
gemenskapen vi dittills
ändå hade kontakt med.

Socialism
man förknippar med gemenskap
visade sig bära på ett helt annat ansikte,
nämligen splittring,
individualisering
och kapitalistisk egoism.

Idag undrar allt fler
vad meningen är
med ett sånt liv.

En av fyra
dör ensam
i detta SAM-HÄLLE
fyllt av ensamma individer.




Prosa av Gunnar Hilén VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-25 16:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En aha-upplevelse fick jag av din text som fick mig att förstå den tankeförändring jag gjort politiskt utan att riktigt veta varför.
2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP