Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar på en hemkomst


Jag har aldrig känt mig hemma i världen, förutom när jag var ett litet barn.
Ondskan i världen har jag alltid, sen jag blev större, känt av och registrerat.
Som om man hade kommit till fel planet, och bara väntar på att få resa hem.
Tidigt så kunde jag se och höra en livsfilosofi som var omänsklig, och jag var
rädd för dom där barnen och ungdomarna, en kyla och ett mörker sprungna
ur ego och rädsla. Jag är 54 år nu. Det ska inte dröja en evighet innan jag ska
dö och lämna min kropp. Äntligen, förhoppningsvis, få resa hem till paradiset, 
där kärlek och rättvisa råder och har segrat för alltid. Harmonin, tryggheten,
humorn, glädjen och en underbar frid. Det vill jag tro är sant. Att världen är
ett rövhål, det konstaterade redan Martin Luther. Det är JAG!! JAG!! JAG!! 
som allting kretsar kring för en stor del utav världens befolkning. Kanske bra
att vi håller på att fördärva planeten och oss själva. Om reinkarnation är sant
så vill jag återvända som en apa, en orangutang. Bara leva i samklang med 
naturen och få ha ett skönt och relaxat liv. Människan har en för stor hjärna,
eller är för intelligent på ett destruktivt sätt. Jag lever som i exil på Jorden,
och kanske är det fler än jag som känner så. Världen skulle kunna vara en
enda stor kärleksgemenskap. Varför är den inte det? En bra och svår fråga. 
Måhända om 1 miljon år att det existerar en ny sorts levande varelse, som
lever i fred och harmoni, kärlek och lycka. Gud måste förstå vilket oerhört
misslyckande mänskligheten är. Vi förgiftar allt som går att förgifta, förstör
allt som går att förstöra. Jag längtar efter att få resa hem. Äntligen få komma
till ro. Göra det bästa av livstiden som är kvar innan avresan. Det kan ju bli
när som helst. Få några fler stämplar i passet på att jag förtjänar att få resa
hem, att jag åtminstone har försökt att vara en hyfsat god människa, och att
jag har lyckats då och då. Att vara kärlek. Okonstlad och öppen. Sann.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-25 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP