Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tystnad

folk i en stad
Bygger upp sin fasad
Går runt och ler
I sina villakvarter
Följer alla grundlagar
Med tacos på fredagar
Startar upp nya byggprojekt
Döljer att deras kärlek är släckt
Då vet ingen vad som försegår
Att de inte kysst på flera år
Köper senaste bilen
För att följa familjestilen
Pappan har aldrig visat sig svag
Blir arg när det blir samtyckeslag
Han till sin son sig själv överför
Och sonen gör såklart som pappa gör
Det är en manlig rätt
Att mamman plockar upp all tvätt
Mamman bara ler och skrattar
Men sig själv sjukligt underskattar
Hon gör allt för att familjen ska se bra ut
Fast hennes liv är i ett nedläggningsbeslut
En årlig familjeresa till kreta
Allt för att grannarna inte ska veta
Att mamman skär sig i sina lår
För att pappan henne slår
Döljer märken med puder
Ber honom dämpa sig när han skriker luder
Dottern spenderar sin tid i sitt rum
Målar över ansikten i sitt familjealbum
Mamman ser till att huset doftar bullar
Allt för att dölja att pappan sin dotter knullar
Ingen bryr sig att dottern vill dö
Viktigast är att vara en lycklig familj på Lidingö.

















Fri vers av Whirlwindpoesi
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-25 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Whirlwindpoesi