Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Akvarellregn

Molnen handmålade, ännu fuktiga
cikadornas rörelser i en plötslig gryning
älska dem till utrotning
till kådartade minnen, till bärnstensögon
slumpartat går vi sönder
det stumma våldet mot huvudet
de segnande blickarna
morgonen är en svårartad andakt
en ofärdig målning utsmetad längs din rygg




Fri vers av Grävling
Läst 188 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-06-25 20:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Innehållsrik dikt som sätter fantasin i rörelse
2019-06-26

  Judas Ekholm VIP
Lysande!

"älska dem till utrotning"

Mördande vackert.
2019-06-25

    ej medlem längre

Det är inte så komplicerat. Att vi tror
oss känna och förstå gör oss inte
bättre. Vi mördar när andan faller på
och älskar när det känns bra. Inget av känns riktigt bra. Fint skrivet om våra
tillkortakommanden.
Juhani




2019-06-25

  Ulf Carlsson VIP
Fascinerande målning vått i vått! Det centrala ordet är det lilla pronomenet "din". Vems är ryggen? Här skenar fantasier iväg åt olika håll. Som en troende gör jag min tolkning och känner mig nöjd med den.
2019-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling