Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det har fallit på min lott att förklara (min egna) verklighet för möjligt oförstående läsare. Det sägs annars om ett stort piano eller en del av huset, bara det är 'tillräckligt stort'. Men spänningen ligger väl även i elnätet?


Dagens förklarade ord 2019 06 25






Flygel
-
Eller som du kanske ser det, flyg-el. Det verkar som om framtidens flygbränsle kommer att kunna tas direkt ur luften, om det bara blir väder tillräckligt ofta, med laddade resor och blixtrande symfonier av stormar. Kul, om detta resande erbjuder intensiva äventyr redan innan planet du sitter i hunnit landa.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-25 20:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett flygplan vars yta, plåtar, består till största delen av solpaneler. Varför börjar ordet 'maskin' på bokstäverna 'ma'? eller 'mas' om en så vill, kanske startade industrialiseringen med att 'trappa upp' saker och ting i Dalarna?
2019-06-26

  ULJO
Kul idé med plan som tar energi direkt från solen. Kanske snart en verklighet.
2019-06-26
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP