Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dårar

Människosläktet har producerat,
En inte obetydligt mängd dårar,
Jag menar inte de 'lågbegåvade',
De har ofta annat för sig,
Än att hitta på anledningar till att få avsmak,
När de ser främmande typer av fåglar,
Som tagit sig hit när borna deras brann,
Och som mottagningen för det slit,
Som det innebar att ta sig hit,
Menar vissa andra fåglar,
Att de nya fåglarna är skit,
Vi förstår alla metaforen,
Om att dikten riktar sig till dåren,
Som är fast i rasism,

Blind för omvärldens faktiska förhållanden,
Har huvudet hans fyllts av en skiss,
Trist är det,
Men vad tristare är,
Hur länge man än försöker färglägga skissen,
Så har mannen förmågan att radera ut,
Färger, grader, nyanser,
Han är bra,
Alla andra är skit,

Nationalismen är en idé,
Som grundar sig på att människor delas,
I olika nationer,
Av alla nötter här på jorden,
Är folkhemsfascistiska norden,
Den sista platsen jag ger stående ovationer,

Jag är inte stolt över att vara född i detta land,
Tacksam och glad kanske men inte båld,
Jag ger inte mycket för människor vars stolthet,
Inte stammar från deras egna åstadkommanden,
Medan det finns människor som anser,
Att det jag anser,
Ger dem rätten att bruka våld,

Tragiskt var ordet,
Det tycker jag nog,
Om de personer,
Som klappar sig för bröstet med högmod,
Och säger att det här är min moder jord,
Och som på den grunden,
Anser sig ha rätten,
till att utföra mord.

Om vi slutar att kalla alla andra för konstiga ord,
För att de föddes inom några andra påhittade linjer
Än dem du fötts i,
Om vi slutar vara stolta över tillfälligheter,
Och anstränger oss för en bättre jord,
Så suddar vi ut alla linjer på moder jord,
Jag är ingen politiker eller nationelekonom,
Jag har inte heller kunskap som dessa jon,


Men den dagen ett människoliv är för dyrt för att rädda,
Är dagen då jag väljer att ta din flagga och börja skända,

Jag är Jens,

En individ,

Alla grupptillhörigheter jag äger har jag valt,
De jag föddes med har jag till största delen bekräftat,
Andra har jag svalt,
Jag drömmer om en värld,
Där all empati inte gått till svinn,
Där man kan få vara med
Oavsett färgen på sitt skinn,
Kristen, muslim, jude eller druid,

Du är inget annat än en individ.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Preech
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-26 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech