Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Man måste vara frisk nog att betala för sin kropps betydelse

" You have to make it matter, in order to make it happen" ser jag hur man skrivit i en annons på Instagram. På bilden står en slank,vältränad kvinna med magrutor. Kanske de gjorde reklam för träningskläder? Det lade jag inte märke till. Hur som helst;


Vad kostar det, att betyda något då? Att spela roll.

Det första som dyker upp i min hjärna när jag ser den texten, är inte det budskap som handlar om relationen till mitt eget ansvar över min egen kropp. Det första som dyker upp, är hur många av oss som har extremt litet livsutrymme för att ta itu med sina ambitioner, och hur omgivningen ställer sig till en för övrigt.

Ordet "matter". Spela roll. Ha betydelse. Vara viktig.

Det är en känsla som ska komma per automatik i vuxen ålder, och det är något man måste förtjäna. Genom t.ex arbete eller liknande insatser i t.ex föreningsverksamhet eller andra sammanhang där det krävs prestationer.

Motsatsen till den ju fram- manade rörligheten kan man se kvitto på i många människors levnadsöden. Alla de där som inte har ekonomi att förflytta sig från a till b, upprätthålla sociala relationer med dess sammankomster, upprätthålla garderoben, den varierade och fräscha maten i kylskåpet etc.

Det är extremt ovanligt för en enskild vuxen individ att känna sig betydelsefull, viktig eller av värde - om man inte har "betalat" för det på ett synligt sätt, i en konkret form så att alla förstår.

Om man har bestämt sig för att bli frisk, så måste man med andra ord vara frisk nog, för att kunna betala för upprätthållandet av själva livet i sig, och allt vad det innebär.

Men om man ser tillbaka på mitt levnadsöde, så såg nog själva försöksprocessen till att nå fram till det där friskhetskonceptet aldrig helt friskt ut.

Man måste med andra ord vara frisk nog för att "betala" för sin kropps betydelse. Betala i form av socialt engagemang som kanske inte ens har förutsättningar. Betala i form av galenskap, kan säkert många vittna om.

Betala. Allt för att överleva. Allt för att ha en betydelse.
Övriga genrer av Mirabellines godnattsagor under träden. VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-27 05:57Bookmark and Share


  the wildcat VIP
egot är viktigt i dag och i den betydelsen att tänka sig själv. balansen har förlorats omtanken om nästan.
2019-06-28

  Öknens Ros VIP
Kroppen är numera status ett, allt för att uppnå idealet.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mirabellines godnattsagor under träden.
Mirabellines godnattsagor under träden. VIP