Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto // Stora linden mitt i trädgården


Och solen har sin gång

 

Tidig sommarmorgon, en promenad i trädgården. Gräsväxten har stannat av något nu efter midsommar så jag behöver inte lägga in detta motionspass lika ofta som tidigare.

 

Glädjande nog är snigelinvationen från den intilliggande golfbanan ovanligt liten, jag och alla mina nyplanterade blommor hoppas att sniglarnas antal förblir litet i sommar.

 

Den lilla pigga Gärdsmygen med sin intensiva sång är den enda fågel som hörs tydligt just nu, de övriga fåglarna har tystnat då midsommarleken är över eller ruvar på ägg.

 

En Björktrast har byggt sitt bo ovanpå verkstadens markis och gjort denna obrukbar för en tid, jag kikar upp på den ruvande fågeln några gånger om dagen och säger några vänliga ord, fågeln ligger helt stilla som om den inte fanns men jag tror den lyssnar på det jag har att säga, har just nu ingen annan att prata med.

 

Jag har stortvätt på gång och har spänt upp ett klädstreck mellan några träd i trädgården, tvätten luktar så gott om den får torka ute i solen.

 

Jag har semesterledigt och har som tidigare år lagt klockan på hyllan, jag låter mig styras av solens gång över himlen och månen som härmande följer efter på natten, ska nog snacka med halvmånen ikväll om det blir molnfritt.

 

Ja ungefär så ser mitt liv ut just nu, samtal med björktrasten på dagen och månen på natten och med mig själv däremellan och solen har sin gång.




Övriga genrer (Kåseri) av Kensy65 VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-27 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kensy65
Kensy65 VIP