Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spraygrej

Nu kan jag skapa en egen värld
som gör min tillvaro mera värd.
Jag har nämligen fixat en spray
som kan göra det omöjliga OK.

Att putsa fönster är lätt som en plätt
inga rakor och trasor, möda och svett.
Bara trycka och spreja så blir det klart,
bort smuts och beläggning – underbart!

Skärsår, blåmärken, svullnader, värk,
nej på med sprayen – ett underverk.
Gammal målarfärg, rötskador, rost
försvinner lika snabbt som en frost.

Rynkors antal som mig förskräcker
sprejar jag bort, slät hud genast täcker.
Vårtor och finnar som irriterar
med sprayen genast jag raderar.

Gamla oförrätter som träder fram
sprejar jag sinnligt, flyr som damm.
Ingenting längre omöjligt är
för min allting renande mackapär.

Undrar du nu hur detta blir till
(jag skickar i andanom en refill)
så gäller att kokbokens nypa salt
likt spunnen fantasi förklarar allt.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-27 10:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström