Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[Bob Dylan, Siw Malmkvist, Donovan & Brian Eno]


Ohörsamhet & oväld


En tall därute
knakar i vinden

Bob Dylan, 78,
är på väg till Karlstad,
där jag såg Siw Malmkvist 1961

Katten ligger
tätt under mitt ansikte,
andningens små pustar
som älvors vingar
mot min kind;
tidsåldrarnas blida
smek
genom slutfasen;

Bob Dylan
en livslång hallucination
i huvudet
på åbäket mannaålder

Kattens lugna spinn
och trädets sporadiska klagan
i vindens solklös
bär min morgon
in i dagens vida väsen,
när skatskränet
längs diagonalflyktens skarpa monokromi
rispar en skåra
i nuet,
som förvånat följer
sin droppe blod
ner
i evighetens öppna blick

Trädets röst
i blåsten
öppnar en lucka
ur samtiden

Jag drömmer mig
en tillflykt
i vägtrumman
borta vid Västiträsket;
ett trädäck
med nattduksbord,
läslampa
och blåvitrutig linneduk;
vattnet porlande inunder,
som i Brian Enos studio
i Bath

Törsten
är en torrbent spindel
i kakburkarnas tillslutna land

I Donovans sång
står den enbente tennsoldaten
och den ljuva ballerinan
på motsatta hyllor
i Schwarzwald,
när kärleken i sagan
briserar

Blyertsen och vinden,
trädets knakande klagan
och solljusets susande sång
har samma smak
av ohörsamhet och oväld




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-27 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP