Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men mördarsniglarna


Jag är en godhjärtad själ
som värnar om allt levande

men mördarsniglarna

som med sin kapitalistiska rovgirighet
tuggar i sig allt i sin väg
och lämnar slemmiga spår.

Du skall icke döda

men mördarsniglarna
tar änkans sista skärv
och lämnar ödeläggelse efter sig

föröder daggmaskarnas heroiska kamp
att ge oss vårt dagliga bröd
eller åtminstone sallad.

Mördarsniglarnas hänsynslösa girighet
triggar min samvetsnöd
när arméer av rädisor dukar under

Dags att ta ställning




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-27 11:38



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Plocka dem i påse, in i frysen med dem så fryser de ihjäl, kasta sedan i soporna, det funkar.
2019-08-30

    ej medlem längre
"Hoppas på kalla vintrar som dom fryser ihjäl"så min granne om mördarsniglarna.
Nu fungerar det tydligen så att kyla och snö bildar ett "täcke"som är till gagn för sniglarna där i underjorden!
Fin text med botten i det svåra "att inte göra en fluga förnär"!
2019-06-27

  Larz Gustafsson VIP
Men du accepterar kapitalismen i samhället?
2019-06-27

  Annie b'larsson VIP
Det var lite Sartre över den här. Dessa förfärliga val.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP