Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det röda regnet

 

 

Det är inget 
skyfall av 
bibliska
dimensioner

Det är inget 
piskande 
hårt regn

Dropparna
faller stilla
och hundens 
päls blir röd

Husen har 
fläckats av
blodröda
fläckar

Ett rött moln 
ruvar ovanför
mig

Ägarna av 
stadsjeeparna 
försöker förgäves 
tvätta sina bilar

Deras skjortor 
blir långsamt
röda

Jag går in och 
gråter över 
människans

högmod 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 770 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2019-06-27 12:03

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Johanna wiberg
En mycket tänkvärd text Det röda regnet har redan kommit i en by i
Indien regnade det ner. Man under
Sökte det i laboratorium och fann att det var organiskt ock ickejordiskt.

Nostradamus spådde att det skulle
Komma ett rött regn som av blod.mäniskorna tänker mera på sina
ägodelar än på våran jord

Johanna wiberg.
2019-07-09

  KattenKin VIP
Gud gråter blod över människans vilsenhet, så tolkar jag din braiga spännande dikt som bokmärkes på stuberten.
2019-07-07

  Respons VIP
Jag hör Peter Gabriels låt ”Red rain” när jag läser din dikt. Suggestivt!
2019-06-30

    Betzy
Scary rain!
2019-06-28

  LenaJohansson VIP
Bra diktat!
2019-06-28

  limerick
Ännu en mästerlig text.
Bokmärker.
2019-06-28

  Kungskobran VIP
Högmod går före det röda regnets fall.


2019-06-27

  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath.
2019-06-27

    Lena Staaf VIP
Att gråta blod, ja...då får man gå till källan för att få bort det
2019-06-27

  ULJO
Fint framfört som vanlig. Gillas
2019-06-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
De får flyt
på sitt i tid
och otid men
för andra inget
nytt, det verkar
som allt gott
där har flytt...
2019-06-27

  Öknens Ros VIP
När sand från Sahara drivs uppåt av starka vindar kan det falla rött regn.
2019-06-27

  Rafmagn VIP
Fantastiska ordvändningar!
2019-06-27

  Eva Langrath VIP
Stark känsla i orden
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten