Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... eller inte ... - Tillkom och publicerades här i juli 2006. I allt för många avseenden är den tyvärr utan bäst före datum än idag 2019.


Om att gilla läget

Ett väl oetablerat
men likväl ofta citerat
skämt det är
möjligen synnerligen
lokalt redan i äldre tider
bland KS personal deklarerad
konstaterande blandning
av cynism och ironi
när allt hopp är förbi ...

''Taskigt fall,
doktorn grät
och
patienten dog av medlidande ...''

Alla skrattade
frustrerat
men ingen log
när rådande situation
gränsade bortom allt sunt förnuft
till vanmakt och desperation
inför administrationens
vansinnigt okänsliga beslut

om verklighetsfrånvända rutiner
vilka ofta nog
bidrog till att läget 
just därför blev akut
förläget
och liv som kunnat räddas
istället alltför hastigt tog slut

Mer än tjugo år
nu passerat har
och nej,
jag jobbar inte längre kvar

men ju fler år som går
ju mer jag ser och förstår
att situationen idag
inte skiljer sig i sak
från det som hände då

Det är nog tyvärr så
att det blott bara
hunnit sprida sig
i samhällsstrukturen
men till en i allt väsentligt
något högre nivå
och nu tillhör
den allmänna kulturen

Sann humor lär
alltid ligga mycket nära verkligheten
men ibland är det svårt
att finna ut
ett sätt att vinkla eländet
för att man ska kunna
unna sig att skratta åt det till slut ...

... särskilt när man själv är patient
och det börjar bli akut ...




©Peter Stjerngrim




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-27 13:46



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Ibland är det så taskigt
så man märkte inte att
det överhuvudtaget fanns
ett läge att gilla...
Hmm...
2019-06-30

  Roger VIP
För att citera Kent...
"När allvaret har blivit ett skämt"
Stilfullt och smärtsamt
2019-06-27

  Kungskobran VIP
När det är akut
och nästan slut
är galghumorn bra att ha

2019-06-27

  Öknens Ros VIP
När skämt blir allvar och skrattet fastnar i halsen.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP