Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag Obelix

Född i dödens våg, ja i en dödsvåg är jag född.
Nu när döden åter ger sig till känna, känner jag igen den. Minns den, kroppen minns.
Den minns det den inte är.
Antikroppen.
Döden ringer in, och ringar in.
Är parameter för liv.
Som tur är förstår jag inte.
Är, som de flesta, vaccinerad mot den storhet som, väl, omger oss.
Den tomhet som
Men jag är alltså barnfödd in i Den.
Likt Obelix drucken en gång för alla.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-27 14:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa denna döden, ständigt en följeslagare. gillar ditt ord "barnfödd". Så sa alltid pappa. Han och jag är från Norrbottens inland.
2019-06-28

  Anya VIP
Jaa denna döden, ständigt en följeslagare. gillar ditt ord "barnfödd". Så sa alltid pappa. Han och jag är från Norrbottens inland.
2019-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP