Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barndom

 

 

Jag möter en glad
pojke på ängen

Han påminner mig
om någon jag känner

Hans ljusa kalufs
fladdrar i vinden

Min nyfikenhet växer 
och jag frågar var 
han bor

Därborta säger han 
och pekar

Har du en bror som 
heter Lars?

Han nickar ivrigt 
Jo, han brukar slå
Spikar i Hugos 
huvud

Jag vaknar och
slår igen fotoalbumet

Och 
undrar 
hur det 
gick för 
den lille pojken

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 721 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-06-27 16:47

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Jag undrar vem Hugo är, funderar om jag missat något, i övrigt jättefin. Gillar greppet. Jag ska läsa om, är lite trött, se om polletten trillar ner.
2019-07-07

    Peter Söderqvist
Fin text som ställer viktiga frågor.

Bra.
2019-06-28

  Bodingen VIP
Där slog du spiken på huvudet
2019-06-28

  ULJO
Gick det som du ville?
2019-06-27

  Poeten Salvador VIP
Jag tänker ofta tillbaka. Minnena omstöps och blir dikter
2019-06-27

  AiA Maria den fria
Minnesbilder som visar då-nu-sen i pendel.
Tack!
2019-06-27

  Kungskobran VIP
Spiken i kistan sa Lars
i huvudet på Hugo det sa kras
Sen drog han spikarna ut
sen var sagan slut


2019-06-27

  Öknens Ros VIP
Ja, man kan ju undra.
2019-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten